Vann som treningsdrikk og frukt etter hvert måltid

På Norway Summer Games ønsker vi å tilrettelegge for gode idrettsprestasjoner, og ikke overraskende går gode idrettsprestasjoner hånd i hånd med et sunt kosthold.

Derfor er to enkle, men viktige, deler av mat- og drikketilbudet på NSG tilgangen på nok vann og frukt. Flaskevann er tilgjengelig for alle på samtlige steder hvor idrett foregår. I tillegg kan alle deltakere ta med seg en frukt fra hvert måltid som kan spises ved behov senere.

Det høres kanskje litt for enkelt ut, men nok vann i forbindelse med treningsøkt eller konkurranse kan utgjøre en stor forskjell når det kommer til yteevne og resultater. Det samme kan påfyll av karbohydrater under lengre økter.

For å sikre væskebalansen må man drikke nok i timene før aktivitet, i tillegg til underveis dersom økta er mer enn 30 minutter eller aktiviteten foregår under varme forhold.

Ved lengre økter over en time er det i tillegg til vann også lurt å tilføre noe lett og karbohydratrikt underveis, for eksempel en banan eller annen frukt, smoothie eller juice. Dette for at musklene ikke skal gå tomme for energi.

Sist men ikke minst er det viktig med påfyll av væske og energi i etterkant av en økt. Det kan fort gå litt tid før man får spist et skikkelig måltid, og da er det lurt å spise noe mindre i mellomtiden. Dette kan igjen være frukt, juice eller smoothie, eller kanskje ei brødskive eller yoghurt. Ikke minst må det vann til for å erstatte væsketapet.

På denne måten sikrer man best restitusjon og kroppen kan hente seg inn før neste økt.

Dermed kan noe så enkelt som nok vann og frukt være det som skal til for å gi det lille ekstra både i konkurranse- og treningssammenheng 🙂