Tråkket til på glattkjøringsbanen

Oskar Myrestøl Johansson fra Grimstad satser på sammenlagtseier på hjemmebane. Rittet avsluttes nemlig med fellesstart i Grimstad søndag.

129 syklister mellom 6 og 16 år deltar i et etapperitt i Kristiansand og Grimstad som del av Norway Summer Games.

Etapperittet åpnet med prolog på glattkjøringsbanen i Sørlandsparken lørdag morgen, før det fortsatte med et rundbaneritt samme sted senere på dagen. Søndag avsluttes konkurransen med en fellesstart i Grimstad.

– Rytterne kommer fra hele Sør-Norge, fra Bergen i vest til Lillehammer i øst. Det er fjerde året på rad vi arrangerer dette sammen med Grimstad Sykkelklubb, sier Daniel Marinas i Kristiansands Cykleklubb.

Stevnet er en del av sykkelforbundet kalender og inkluderer en nasjonal rankingkonkurranse for de eldste guttene. Mange av landet beste unge syklister deltar derfor, blant dem er stortalentet Oskar Myrestøl Johansson fra Grimstad, som nettopp kom tilbake fra en seier i et etapperitt i Nederland.

– Det er veldig gøy å kunne konkurrere på hjemmebane, mot Norges beste. Feltet er veldig sterkt, men jeg har som mål å vinne, sier Oskar.

Verdensmester Thor Hushovd er en venn av Oskar og familien hans, og Oskar har som mål å bli like god som Hushovd til å spurte.

– Det langsiktige målet er å bli verdens beste spurter. Når Thor klarte det, så kan jeg også klare det, sier Oskar.