Mat & Drikke

Uten mat og drikke, duger helten ikke.

Og det gjør ikke topp motiverte idrettsutøvere på ukelang opphold i et slaraffenland av aktivitet og moro heller. Det er utrolig viktig med mat og drikke og derfor er dette et særlig fokus for Norway Summer Games. Dette er fokus som vi arbeider med:

Inspirert av prosjektet «Idrettsmat for alle» ønsker vi å tilslutte oss følgende intensjon for vårt videre arbeid med mat og ernæring under arrangementet:

  • Vi vil bidra til å utvikle sunne idrettsarrangement-menyer som fremmer prestasjoner på alle idrettsarenaer.
  • Vi vil bidra til å skape sunne kostholdsvaner hos barn og unge.
  • Vi tilbyr frukt og/eller grønnsaker på alle våre idrettsarrangement.
  • Vi reduserer fokus på salg av brus til fordel for bedre alternativer på våre arrangementer.
  • Vi vil bidra til at det er noe for enhver i våre kiosker, til tross for matvareallergi.

Bestilling av mat og drikke under Norway Summer Games skjer i påmeldingsløsningen. Utover standard servering som er inkludert i deltagerkortet vil det være mulig å oppgradere matserveringen ved å velge servering på hotell.

Vi arbeider også for å få til et «dine-around» konsept i samarbeid med de lokale restauranter, men dette er ikke på plass enda.

Uansett hvor du spiser, vil det være næringsriktig og rikelig mat for aktive idrettsutøvere. 

Vi selger en 4-dagers lunsjpakke her, for de som ikke har deltakerkort A eller minirunden. 

Kosthold og ernæring

Renate er med på laget som vår ernæringsfaglige rådgiver.

Renate er fra Lyngdal, har mastergrad i samfunnsernæring og masse kunnskap om mat og kosthold. Hun vet hvor viktig kostholdet er for barn og ungdom, også for de som er mye i aktivitet.

Selv er hun opptatt av at mat og kosthold skal være enkelt, og at sunn mat skal være god og lett tilgjengelig for alle. Derfor ønsker hun å være med å bidra til sunne, mette og fornøyde deltakere på Norway Summer Games. Renate er også med på å utvikle menyer og retningslinjer for arenasalg. Dette vil også være med å danne det beste grunnlaget for gode resultater på idrettsbanen.

I ukene fram mot NSG kommer Renate til å gi oss noen enkle tips om kosthold som kan være nyttig å ta med seg både under arrangementet og ellers i en aktiv hverdag.

Subway

Subway er med som matleverandør under Norway Summer Games og vil utover vanlig utsalg, også stille med "Subway Live" i Tresse med DJ. 

Om Subway: 
Subway restaurantene tilbyr deilige Sub`s og salater med herlige grønnsaker, nybakt brød og mye godt tilbehør.
Service og ferskhet kommer alltid først, derfor lages alle sub`s og salater etter kundens ønske.