Taekwondo

Om idretten

Det er utrolig kult at Taekwondo blir med som en offisiell hovedidrett på det aller første Norway Summer Games i 2017.

Taekwondo (koreansk/hanja: 태권도/跆拳道, refereres også til som Tae Kwon Do, er opprinnelig en koreansk selvforsvarsgren, som i dag er en global internasjonal idrett og en olympisk konkurranseidrett.

Taekwondo under Norway Summer Games arrangeres av Lauvåsen IF og Bigfoot Fighting.

Taekwondo stod for første gang på OL-programmet, som offisiell gren i sommer-OL i Sydney 2000, hvor Trude Gundersen ble Norges første medaljevinner. Gundersen overrasket med OL-sølv i klassen kvinner -67 kg.

Navnet «Taekwondo» deles opp i tre ord og betyr følgende: Tae: fot, sparke, knuse med foten. Kwon: Hånd, slå, knuse med hånden. og Do: Kunst, metode, vei.

Taekwondo er en kampsport med røtter som strekker seg flere tusen år bakover i tiden. Det finnes hovedsakelig to former for taekwondo, organisert i hvert sitt internasjonale forbund: ITF (International Taekwondo Federation) og WTF (World Taekwondo Federation). WTF er offisielt anerkjent av IOC og er det forbundet som organiserer den olympiske grenen.

Norges Kampsportforbund er det særforbundet i NIF, som organiserer taekwondo, karate, jujutsu og wushu i Norge, og som arrangerer de offisielle Norgesmesterskapene innenfor de ulike idrettene.[1] Taekwondo er blant de ti mest utbredte idretter i verden.

 • Lauvåsen IF Taekwondo ble stiftet September 2016, og er en undergruppe av Lauvåsen Idrettsforening som ligger på Hånes.

  Med gode trener ressurser som har et godt rykte i sporten, og et tett lokal miljø på Hånes har klubben har hatt en eventyrlig vekst siden september.

  Per i dag har vi 45 barn fra 5-10 år som trener fast 1 gang per uke på Hånes skole, samt junior parti og voksen parti som teller ca. 20 utøvere ekstra.

  Ulikt med de andre sportsgrenene i Idrettsforeningen er det Bigfoot Fighting som er ansvarlig for driften av alle treninger, graderinger og treningssamlinger.

  Instruktørene hos Bigfoot Fighting har bred kompetanse og en solid bakgrunn innen sporten Taekwondo og kampsport generelt.

 • Regionalt stevne for barn, kadett og junior for kamp og mønster (nærmere info om klasse inndelinger kommer frem av egen invitasjon)

 • Endelig arena er ikke avklart, men vi arbeider på å kabalen til å gå opp og vi legger ut info, så fort vi er klar.

Ansvarlige

 • Instruktør, Lauvåsen IF Tae Kwon Do

  Hoved Instruktør Bigfoot Fighting

  Master 4. dan svart belte i Tae Kwon Do Sølv EM 98 og bronse 02 & 04 Norgesmester 3 ganger Nordisk mester 3 ganger Internasjonale første plasseringer og beste fighter på flere stevner. Landslagsutøver 1996-2004 og OL satsnings laget 1998-2004.

  Erfaring fra Karate, kickboksing og Krav maga.

  Over 300 kamper nasjonalt og internasjonalt.

 • Hovedinstruktør, Lauvåsen IF Tae Kwon Do Instruktør Bigfoot Fighting

  1. Kup Shodanbo i Tae Kwon Do.

  Medaljer fra flere nasjonale stevner.

  6 år som aktiv Tae Kwon Do utøver.

  6 år som aktiv Judo utøver.

  Samt erfaring fra Krav Maga, Kickboksing, Karate og Tai Chi.

 • En regner i dag med fem kvaner:

  Moo Duk Kwan, grunnlegger Hwang Kee

  Ji Do Kwan, grunnlegger Yun Kwei Byong

  Chang Moo Kwan, grunnlegger Lee Nam Sak

  Chung Do Kwan, grunnlegger Won Kook Lee

  Oh Do Kwan, grunnlegger Choi Hong Hi

  Bigfoot Fighting og Lauvåsen IF Taekwondo praktiserer kwan: Moo Duk Kwan. Vi er tilknyttet WTF (World Taekwondo Federation) og Nordic Taekwondo Hapkido Alliance.