Sykling

Om idretten

Vi er stolte over at Kristiansands Cykleklubb og Grimstad Sykleklubb har valgt å legge «Sørlandet Petit Prix» inn under Norway Summer Games. «Sørlandet Petix Prix» er et etapperitt for barn og ungdom (6-16 år) og består av tre konkurranser: prolog/tempo, rundbane og fellesstart. Rittet arrangeres for fjerde gang, og er et svært populært ritt for unge ryttere.

I 2017 er rittet – i tillegg til å bli en del av Norway Summer Games – også et offisielt rankingritt.

 • Deltakerkortet gir deg tilgang til åpningsshow, avslutningsshow/minglekveld, underholdning alle kvelder i løpet av uken og aktiviteter i regi Norway Summer Games. 

  I tillegg gir deltakerkortet deg mange unike fordeler som du kan benytte deg av. Blant disse finner du; gratis inngang på Aquarama Bad, gratis bowling hos Lucky Bowl, gratis golf hos Kristiansand golfklubb og mange flere.

  Les mer og bestill deltakerkort her

 • Det er to solide og tradisjonsrike klubber som arrangerer Sørlandets Petix Prix.

  Kristiansands Cykleklubb er Sørlandets største sykkelklubb med 650 medlemmer. Klubben har et bredt tilbud innen landevei, terreng, utfor og enduro. Klubben arrangerer flere aktive ritt for barn og unge, Skoda Cup (landevei), Scott Cup (terreng) og Sørlandets Petix Prix. I tillegg arrangerer de Sørlandets største turritt, «Color Line Tour», som går fra Kristiansand til Hovden. Verdensmesteren i U23 2016, Kristoffer Halvorsen, kommer fra Kristiansand og KCK.

  Besøk Kristiansand Cykleklubb

  Grimstad Sykleklubb er en aktiv klubb med en sterk satsing på å utvikle ryttere i toppklasse. Byen huser bl.a. kontintallaget, Team Sparebanken Sør, og Norges kanskje beste syklist gjennom tidene, selveste Thor Hushovd, er medlem av denne klubben.

  Besøk Grimstad Sykleklubb

 • Rittet arrangeres i henhold til Norges Cykleforbunds lover og regler. Alle deltakere må ha gyldig lisens (gratis for barn under 13 år). Nærmere informasjon og påmelding vil være klart etter påske.

 • Sørlandets Petix Prix arrangeres i Kristiansand og Grimstad

  Lørdag 12. august

  Kl. 10.00: 1. etappe - Prolog/tempo (lukket bane), 1700 m. Sørlandsparken, Kristiansand

  Kl. 14.00: 2. etappe - Rundbane (lukket bane), 1400 m. 
  Sørlandsparken, Kristiansand

   

  Søndag 13. august

  Kl. 10.00: 3. etappe - Fellesstart i Grimstad (kun for 10+)
  NB! Fellesstarten inngår i NC-rankingen for M/K 15-16

  Grimstad ligger 30 minutters kjøretur fra Kristiansand, så det er fullt mulig å bo i Kristiansand hele helgen.

Overnatting

Scandic Sørlandet er landsdelens største konferansehotell. Hotellet ligger kun 12 minutter fra Kristiansand Lufthavn Kjevik og har gode forbindelser med buss og tog. Vi rettelegger for alt av små dagsmøter til større landsmøter og konferanser.

Hotellet tilbyr 210 flotte og nyoppussede rom med plass til over 700 personer. Vi har et topp moderne fitnessrom som kan benyttes gratis av alle våre gjester. I vår flotte hage har vi et stort oppvarmet svømmebasseng som er åpent fra påsken til høstferien. Hotellet har store utearealer og beachvolleyballbane.

Hotellet tilbyr en rekke aktiviteter, utendørs svømmebasseng og har et spennende matkonsept. Rett utenfor døren finner du 170 gratis parkeringsplasser.

Hotellet ligger rett ved Dyreparken, Sørlandssenteret og IKEA, samt i gangavstand til buss. På Sørlandssenteret finner dere Norges lengste GoKart bane, for den som er interessert i litt fart og spenning. 

Bestill "Sykkelpakke" til kr 2190,-
Kode: PROMO990 
Gyldig: 11 - 13. august 2017

Inkluderer:

 • Overnatting i nyoppussede rom fra 11 -13. august 2017
 • Middag fredag kveld
 • Lunsj lørdag formiddag
 • Frokostbuffet begge dager