Amerikansk fotball

Om idretten

Norges aller første klubbturnering i amerikansk fotball.

Amerikansk fotball har etterhvert lang tradisjon på Sørlandet og vokser stadig i Norge og resten av verden. Nå har du en mulighet til mer amerikansk fotball, kombinert med et arrangement utenom det vanlige. Norway Summer Games byr på mange kule aktiviteter, prøve-på-idretter, kulturarrangementer, show og underholdning. Alt sammen i en OL-liknende ramme, med Norges beste ferieby som vertskap.

De yngste samles i en egen U13 turnering hvor alle kan delta, uansett hvor mange spillere din klubb kan stille med. Her trener vi sammen, blander lag og utforsker denne tøffe og ultimate lag-idretten, kanskje noen for aller første gang?

Avslutt sesongen med U17 laget i en sommerturnering eller få en kanonstart på U15 i oppkjøringen til høstsesongen.

U13 spiller 7-manns regler i «jamboree-style» på tvers av klubber og landegrenser. U15 og U17 spiller 9-manns klubbturnering.

Det skjer i Kristiansand, 8 – 13. august 2017.

Last ned informasjon om turneringen og arrangementet her: her

 • Om Kristiansand Gladiators: Kristiansand Gladiators holder til på Karuss Colosseum i Karuss Idrettspark. Medlem av Norges Amerikanske Idretters Forbund under NIF.


  Kontaktperson:
  Jørgen Benestad-Johansen
  nsg@gladiators.no
  +47 909 90 809

  Besøk Kristiansand Gladiators

  Besøk Norges Amerikanske Idretters Forbund

 • Kamptiden for U15 og U17 er to omganger av 10 minutter, med 5 minutters pause. Det spilles med ordinære klokkeregler og 2 minutters varsel i hver omgang. Hvert lag har to timeouts per omgang.

  I U-13, er det 7-manns lag, som spiller 2 x 12 minutter, de 10 første minuttene rullende tid, og deretter 2 minutters varsel, og med stopp tid (ordinære klokkeregler). På U13 har hvert lag fire timeouts per kamp. 1 trener kan være med i huddle.

  Utover dette gjelder NAIF-AFN sine spilleregler for U13, U15 og U17.

  På U13 kan lagene blande spillere fra ulike klubber, men man kan ikke spille for flere enn ett lag i turneringen.

  Det er ingen «overtime» dersom en kamp står uavgjort.

  Seier gir 2 poeng, uavgjort gir 1 poeng og tap gir 0 poeng. Skulle to eller flere lag havne på like mange poeng, så er det først innbyrdes møte som gjelder, deretter målforskjell, deretter mest scoret poeng, og til sist loddtrekning for å skille lagene.

  Eventuelle protester skal innleveres skriftlig, omgående etter kampslutt til sekretariatet, hvis beslutning ikke kan klages på.

  OBS !! En spiller kan kun delta for den klubb man er lisensiert for. Alle spillere må ha spillerlisens for inneværende år. Det finnes ingen annen forsikring enn den, for turneringen. Sammenslåtte lag må ha dispensasjon fra Serieutvalget (SU). Doping- og lisenskontroll kan forekomme. Om en klubb har mer enn ett lag i samme alderskategori , så får en spiller kun delta ett av disse lagene, og kun etter ett godkjenning av turneringsledelsen representere det andre laget. Dette kommer kun til å godkjennes etter rimelig grunn som f.eks. om et av lagene har mistet mange spillere til skade. Dersom man får godkjent å bytte lag, kan man ikke bytte tilbake.

  For øvrig, når intet annet er opplyst om, gjelder NAIF-AF sine regler som for årets seriespill.

 • Amerikansk Fotball spilles på Karuss Kunstgressbane som er en del av Karuss Idrettspark og hjemmebane til Kristiansand Gladiators.

  Adresse:
  Karussveien 9, 4620 Kristiansand S.

  Idrettsparken inneholder:
  - 11`er kunstgressbane
  - 11`er gressbane
  - Kunstgressbane for amerikansk fotball
  - Sandvolleyball bane
  - Idrettshall med håndballstørrelse
  - Tilskuerkapasitet hall: 775
  - Dekke: Parkett
  - Karuss kampsportanlegg (dojo-arena)

  Velkommen til Karuss Idrettspark!

 • U13: 
  Eidsvoll 1814s

  U17: 
  Kristiansand Gladiators