Frisbeegolf i vinden

Skrevet 29 november 2018 13:42
Edited 29 november 2018 13:44
11. august 2017


Nybegynnere: Rafal (12) og Kubawòjt (12) fra Polen sendte fikk teken etter hvert med god hjelp fra Sverre Messel, daglig leder i Kristiansand Frisbeegolfklubb.
Utstyret er tilnærmet gratis, alle kan få det til og mestringsfølelsen kommer fort. Vi snakker om den nye landeplagen frisbeegolf.
– Det så litt vanskelig ut til å begynne med, men det gikk ganske bra etter hvert. Dette var moro, smiler Rafal (12) og Kubawòjt (12) fra Polen.

De to kameratene fikk prøve seg på frisbeegolf i Tresse, der Kristiansand Frisbeegolfklubb hadde stand under Norway Summer Games.

Daglig leder i klubben, Sverre Messel, viser og forklarer.

– Man kaster kanskje ikke så langt første gangen, med så er det bare litt teknikk som skal til før frisbeen går skikkelig langt. Læringskurven er bratt i denne sporten, forteller han.

Interessen for frisbeegolf har vokst i rekordfart i Norge i løpet i de siste årene. For ti år siden fantes det bare ti frisbeegolfbaner her til lands. I dag er det langt over 100.

– Det er gratis å spille på alle banene, og en frisbee koster mellom 100 og 200 kroner. Sammen med et par gode joggesko, har du alt du trenger. Det er lett å komme i gang, sier Sverre.

Og frisbeegolfens prinsipper er enkle. Man skal kaste en frisbee fra A til B, og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker altså frisbee i stedet for ball, og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen landet, helt til den ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre.

Lyst til å teste ut denne sporten?

Lørdag blir det frisbeegolfturnering på Sukkevann. Det er også en flott bane på Egsjordet hvor du kan prøve deg på egenhånd.

Det er bare en ting du skal være obs på: Frisbeen sendes av gårde med en enorm fart og kraft. Faktisk kan den komme opp i over 100 km/t. Så for all del – ikke stå i veien for de som kaster.

Det gjør vondt å få en frisbee i fleisen.

Neste nyhet: Tilbake på hesteryggenTilbake på hesteryggen

Skrevet 29 november 2018 13:39
11. august 2017 Det skulle gå to år før Linn Iren Askeland (11) våget seg opp på hesteryggen etter et fall. Nå er hun tilbake med ny ponni og deltakelse i sitt aller første ridestevne. Det er meningen at jeg skal ri, det tror jeg, sier Linn Iren. Hun har akkurat vært ute og vist seg frem på stevnet i Åros i Søgne sammen med ponnien Sunni, som hun fikk for ei uke siden. Det var gøy og det gikk ... Les mer

Kommentarer

Dyreparken Nexus E-sport Aquarama Sport og Moro