Cricket fjerner bekymringene

Skrevet 29 november 2018 13:54
Edited 29 november 2018 13:56
11. august 2017

Noen av asylsøkerne har fått svar. Andre venter fremdeles. Men sånt snakker de ikke om når de trener cricket. Og det er nettopp det som er poenget.*
– Ute på cricketbanen har jeg et fristed. Jeg slipper å tenke og gruble så mye. For her prater vi ikke om det som er vanskelig. Vi bare spiller og har det gøy sammen, sier Ewaz Khan (18) fra Lyngdal Tigers A.

Han flyktet fra Taliban, IS og andre terrornettverk i Afghanistan i 2015. Siden har han bodd på mottak i Lyngdal.

– I Afghanistan er cricket en stor sport. Nesten alle vennene mine drev med dette da jeg bodde der, inkludert meg selv. Derfor er det så fint å komme sammen med andre afghanere under Norway Summer Games hvor vi kan kose oss i solen og få spille sporten vår fra hjemlandet, sier Ewaz.

Det er Cynthia Trydal som har tatt initiativ til et cricket-tilbud for asylsøkerne, både i Kristiansand og Lyngdal. Hun arbeider som frivillig.

– Det er viktig for disse guttene å ha noe å se frem til. Mange av de mindreårige asylsøkerne her har bodd på mottak eller i kommunale boliger i flere år, og de har ennå ikke fått svar på om de får bli i Norge eller ikke. Sånt kan lede til depresjon, hvilket igjen kan lede til kriminalitet. Vi må gi dem noe å glede seg til, sier Cynthia.

Med sponsormidler fra investor Kurt Mosvold har et cricket-tilbud for asylsøkerne latt seg gjennomføre. Spillerne har deltakerkort fra Norway Summer Games, som også har organisert en kronerulling og fått støtte fra LSK på Kjevik, Comfort Hotel i Kristiansand og XXL i Sørlandsparken til liggeunderlag og soveposer til spillerne som bor i Kristiansand under stevnet.

Agder Tigers Cricket Club får trene på Kristiansand stadion tre dager i uken. Yasin Popalzai skulle gjerne trent enda mer.

– Jeg kunne vært her hver eneste dag. Jeg elsker cricket, smiler han beskjedent.

Under Norway Summer Games spilte laget hans mot Ewaz og Lyngdal Tigers A, Lyngdal Tigers B, et cricketlag fra Grimstad og laget «Vente litt til».

Neste nyhet: Full rulle i Tresse

Skrevet 29 november 2018 13:51
11. august 2017 Rullestolen stopper ikke Petter Emil (15) fra å delta i både basketball og hockey. Nå er han sulten på enda mer idrett.* Jeg skal begynne på videregående skole og toppidrett til høsten. Idrett er livet mitt, derfor falt det meg helt naturlig å velge en slik utdanning. Deler av aktivitetene på skolen vil nok bli tilrettelagt for meg, men jeg satser på å delta på lik linje med de... Les mer

Kommentarer

Dyreparken Nexus E-sport Aquarama Sport og Moro